mandag 29. oktober 2007

Whitesands hotell - Mombasa

Hei igjen alle sammen!

Etter en helt utrolig helg paa safari, ankom vi igaar Whitesands hotell i Mombasa. Hotellet er bare helt luksus, med 4 basseng, 5 restauranter, rom med sjoutsikt og flere barer. We're in heaven!!!



Men forst, litt om den utrolige helgen vi hadde i Masai Mara. Vi var skikkelig heldig og fikk to guider og egen landcruiser jeep... Saa vi fikk liksom en privat safari vi daa. De aller fleste andre kjorte rundt i stappfulle minibusser...hehe! Lodgen vi bodde paa, Mara Simba, var ogsaa kjempefin. Og fra restauranten og baren hadde man utsikt rett ned paa et vann, hvor de hadde baade krokodiller og flodhester. Kjempetoft!!! Hele lodgen er utendors med masse treverk og straatak. En utrolig atmosfaere. Her i Kenya, og Afrika for den saks skyld, snakker man om The Big 5. Det er nesehorn, buffalo, love, elefant og leopard. Vi var saa heldig aa faa se alle, bortsett fra leoparden. Vi saa ogsaa sjiraffer, antiloper (i flere utgaver), veldig mange sebraer og gnuer (det finnes paa denne tiden ca. 3 000 000 gnuer i Masai Mara). Foruten dette fikk vi sett all salgs fugler, vortesvin, hyener (ja, de har den morsomme latteren), og ikke minst tre geparder som jaktet paa gnuer. Den ene geparden klarte aa legge en gnu i bakken, men saa kom moren til gnukalven og jaget den vekk. Dette skjedde saann ca. 2 meter foran bilen, og vi fikk det paa film...KJEMPETOFT!!! Safari kan absolutt anbefales til alle og enhver, og det var verdt hver krone...




The Maasai Village...Krigsdans...



Vi bestemte oss forresten siden sist, for aa bruke luftveien den resterende tiden her nede... Saa fra Kitale ble vi kjort (2 timer) til Eldoret, hvor vi tok 50 seters fly til Nairobi. Til Masai Mara var det ogsaa 50 seters, men hjem igjen var det bare 19...Og turbulens...Hehe!


I gaar var flyet vaart 2 timer forsinket fra Nairobi til Mombasa, men det var iallefall et svaert fly! Hotellet vaart ligger ca. 30 min fra flyplassen, og helt paa stranden! Utrolig fint!!! Saa naa nyter vi Kenya som turister (selv om vi smertelig har faatt erfare at det er dobbelt saa dyrt aa vaere turist her i landet enn en del av lokalbefolkningen, det er vedig mye dyrere her paa kysten). Her spiller vi sand-volleyball, bader og soler oss. Vurderer ogsaa spa-behandling, med massasje og manikyr... hehe!


Men men, ikke lenge igjen til vi er hjemme naa, vi gleder oss noe helt sinnsykt!!!
Kjempeglad i dere alle der hjemme!

Klem fra Tonje & Camilla

2 kommentarer:

Anonym sa...

mamma tuv igjen.
godt og høre at dere er ute av bushen,og at dere har det bra.
jeg er veldig kry av dere, hvordan dere kommer dere frem i ett fremmed land.
det høres herlig ut i mombasa.
nå må dere riktig nyte dagene dere har igjen.
vi gleder oss veldig til dere er hjemme igjen.
mange klemmer fra norge.

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg