torsdag 11. oktober 2007

Almost weekend again...


Tonje spiser minibananer....Spilte kort og lekte med guttene i hele gaar...Holiday! Moi day!

Se der gaar en ku...eller to...paa lekeplassen!

Middag...Ugali og Sukuma Wiki...Jepp! Vi har provd det...


Camilla og Simon.

Ja, saa er enda noen dager gaatt, og vi har faatt fole enda mer av Kenya paa kroppen. Mandagskveld horte vi mye leven utenfor gjerdene, og tirsdagsmorgen ble vi vekket av pistolskudd og hyling og skriking. En svaert ubehagelig opplevelse... Guttene ble ogsa vekket av dette, og ilte til for aa se hva som skjedde. Det viste seg da at det var fullt oppror blant noen studenter som gaar paa en skole like i naerheten og lokalbefolkningen. Politiet kom for aa roe dem ned, saa det var lyden av skudd med taaregass vi horte. Uansett...veldig ubehagelig!!! Likevel klarte vi paa en mirakulos maate aa holde humoret oppe gjennom dagen. Kvelden paa onsdag ble imidlertid enda verre... Vi satt aa spilte paa rommet vaart, da vi plutselig horte noen sinnsyke smell...noe som resulterte i at vi kastet oss ned paa gulvet..............for saa aa kaste paa oss sko og lope ut. Det var flere kraftige smell, og det ga virkelig noen skikkelige smell i nervesystemet vaart... Til og med guttene kom lopende. Ogsaa Denne gangen var det politiet som brukte taaregass for aa roe folk ned. Utrolig nok kom vi oss gjennom natten, og som dere alle vet, alt ser saa utrolig mye lysere ut om morningen. Vi har likevel faatt forsikret fra ambassaden at vi ikke har noen ting aa frykte som wazunguer... (hvitinger). Overlevelsesinnstinktet har slaatt inn for fullt, og vi er fast bestemt paa aa holde ut de resterende ukene. Det er derimot ikke sagt at hjemlengselen har sluppet taket... Som dere vet er vi sta, og det er vi selv som har valgt dette, saa..... Ja, resten sier seg vel selv!

Ellers vil vi bare si at enkelte av dere hjemme (dere vet hvem vi snakker om) ikke hadde overlevd her nede, da det er kuer paa fri fot... Dette resulterer jo selvsagt ogsaa i noen rykende ferske kuruker rundt omkring! Ellers saa har de frittgaaende honsene det for vane aa legge seg til aa sove i soppelspannet, saann at naar en stakkars sjel skal kaste litt soppel, faar den stakkaren seg en skikkelig overraskelse... Jepp, ikke sant Camilla?!?!?! Moahahahahahahahahahahahahah................................Kenyansk humor paa sitt beste...! Latteren lever heldigvis enda!!!

I morgen prover vi nok en gang aa komme oss til den beryktede farmen ved Mt. Elgon. Det har ikke regnet paa to dager (helt utrolig...), saa utsiktene for aa komme seg opp der ser noe lysere ut enn sist helg. Om det ikke gaar, faar vi nok en helg ved bassenget paa Kitale Club, antar vi.

Tonje er foressten oppdatert paa serietabellen, saa naa krysser vi fingrene fra det afrikanske kontinent...HEIA BRANN....!!!! Jada, Camilla...

Haaper dere alle har det bra hjemme, og vi maa bare nok en gang faa understreket at vi blir ordentlig glade for kommentarer....HINT HINT.... Kjempekoselig aa hore fra dere hjemme nemlig!

For english readers, it is very nice to get comments down here in Africa, even though we doubt you understand everything written here…!

Klem fra Mzungu 1 og Mzungu 2… (Mzungu + Mzungu = Wazungu)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hei i gjen og takk for god oppdatering og flotte bilder. Nifse saker dere opplever. Ja lurer på hvem som ikke kunne ha vært der nede..... Dere ser så fine ut. Ikke regn på 2 dager, her torsdag kveld pøser det. Alle er og jobber på huset,det blir så bra. Jeg skal love deg det er litt av en jobb de gjør, de er helt utrolig flinke. Og stakkars han med tannen da.....Håper dere kommer dere på farmen i helgen, men hvist ikke så høres det jo ganske bra å ligge ved bassenget også. Fortsatt ha det fortreffelig og ha en fin helg. Klem fra nr. 61

Anonym sa...

Heisann. Ja stemmer det, har liiite grann vondt i tannen. Kjempe godt å høre at dere har bestemt dere for at dette skal dere klare. No har det jo nesten godt to uker, tiden flyr jo. Ellers har vi fått gjort kjempe masse på huset. Fikk brev om tinglysingen av tomten idag og det viser seg at tomten vår er bitte litte grann større en anntat. hehe Håper at denne helgen går som planlagt og at det ikke begynner å regne, xer fingrene på fint vær. kjempegigantiskomegasinsykstor klem fra Petter. Savner deg Tonje. Vi snakkes natta.

Anonym sa...

Jøss dere opplever virkelig masse der nede.... Følger med på bloggen til dere alle, er så kjekt å høre om alt dere opplever.
Her er kaldt og regn. Masse å gjøre i praksis men det er kjekt!
Håper dere får til turen i helgen.
Kos dere og lykke til videre=)
Ps. Bilen din er hel enda Camilla;) hehe
Klem Renate

Anonym sa...

Hei på deg "tøffekusinen" min!:0)
Bra at staheten din endelig kommer til nytte he,he... Inrømmer at jeg følger meg litt truffet av det med at ikke alle hadde helt passet inn i Afrika.. Her går alt som vanlig med mann og barn. Ungene er kjempeopptatt av dette og har vist lærerne på skolen siden og sjekker hver kveld om dere har skrevet noe nytt. Håper dere får gjort turen som planlagt i helgen . Mange store gode klemmer fra Monica m/familie.

Anonym sa...

Hei hei Tonje :) Godt å høre at dere har det bra etter forholdene! Nå har det jo gått to uker, så det er bare til å prøve å holde ut :) Det blir jo en opplevelse for livet på godt å vondt!
Får håpe det ikke blir så mye mer smell om natten...sånn at du ikke kommer hjem og er like mørkredd som meg hehe ;)

Veldig artig å få se bilder å høre hvordan det går. Vi savner deg kjempemasse Tonje.. Andrea gleder seg til du kommer hjem igjen med en sjiraff.. hehe =)

Her hjemme begynner huset å komme seg, men vi stresser litt med at det bare er snart to uker igjen :( men men... gleder meg masse til du kommer for å se.. pluss jeg har en liten overraskelse til deg her :) (erte erte)

Du må du huske å fremdeles være forsiktig å komme deg/dere trygt hjem igjen.. STOOR klem fra Lene, Marius og Andera (ps: skulle hilse fra din mor og de også, de reiste på hytten idag, så de fikk ikke skrevet til deg i helgen) Vi er kjempe Glad i deg allesammen.. Vi snakkes Mzungu =)

Anonym sa...

hei tonje I miss you kom snart hjem å kom med mange rare og kule ting ta masse bilder som jeg kan få se . hvordan går detmed deg? masse gode og store klemer fra din 3 mening SYNNE(L)miss you kjempe mye hihihi hahaha hehehe hohohoho

Anonym sa...

Hei jenter :)
Skremmende å høre om det dere opplever, but I know you, så stå på!
Det er lørdag i dag, og jeg er HJEMME, er ikke ute og drikker eller noe, bare ser på Silk Stalkings som jeg har klart å skaffe meg from the USA *hehe* Seriene mine vet dere, lenge leve.

Kjempefint å se bilder av dere der nede, må få se flere, selv om jeg vet at det blir masse å se når dere kommer hjem igjen!

Kjempeglad i dere
Kose dere masse og be strong!
Koseknas from the one and only
-Janne *tihi*

Anonym sa...

Heisann!
Utrolig kjekt å følge med hvordan dere har det, alltid kjekt når dere legger inn nye innlegg!
Skummelt dette med opprøret, men jeg tror det vil gå fint med dere! Bare pass godt på hverandre! :)
Denne turen blir nok en av de største opplevelsene i livet, med minner og erfaringer som vil påvirke dere på godt og vondt!

Her hjemme er det lite nytt, som dere har fått med dere tar Brann gull i år (99, 85% sikkert) så gleder meg til Gullfesten etter Aalesundampen lørdag! :) Får synge Brannsanger i Afrika Tonje!
Pass godt på dere selv, og gleder meg til nye oppdateringer!

Glad i deg! Take care! :)

Anonym sa...

Ps: Hilsen Aireen! :)

HeidiandAndreas sa...

Ojojoj... Masse action her... Hørtes utrolig skummelt ut den skyte-episoden...:( Pass godt på hverandre, vi skal ha dere hele hjem!! :) Knas med bilder!! Me like!! Kult banan-bilde, hehe... Og kjempesøte bilder av dere og ungene :) Er akkurat back fra USA jeg, var utrolig knas;) Tenker på dere!!! Drakk en Starbucks for deg, Camilla ;) Keep the pictures commin' ;) Love ya both!!! Stoore go'koser fra Heidi :)

Beate sa...

Hei til tøffe jente! Høres ikke ut som et liv uten spenning! Blir gøy å høre hvordan helgen på gården har vært. Kanskje med litt mer eksotiske dyr enn kuer og høner... :) Men høner er ikke dumt å ha - da slipper dere kanskje bare å spise minibananer? Mandashilsen fra mamma i Oslo - god uke videre! Stor klem