torsdag 4. oktober 2007

Kipsongo Training Centre!!!

Okey!!! Hvor skal vi begynne.... Har saa utrolig masse vi kunne ha skrevet no, men vet faktisk ikke hvor vi skal begynne... Paa faa dager har vi opplevd svaert masse, en helt annen verden og kultur enn det vi er vant til!!! Den forste dagen var MILDT sagt GRUSOM.... Og det var like for vi snudde i Nairobi og dro hjem igjen... Vi hadde faat anbefalt et busselskap som heter Akamba, men hva gjor man saa naar man oppdager at bussen fra Akamba akkurat har gatt, og at neste ikke gaar for om 12 timer?!? Og taxien, som er det eneste trygge stedet i verden i det oyeblikket er paa vei til aa kjore, og at vi er de eneste hvite i denne bydelen... Jo, da faar man taxisjaaforen til aa kjore seg til en annen buss! Eldoret Express...Hva kan vi si??? We learned the hard way, that it is important to listen to the advice of others... Bussen skulle ta 6 timer, men den tok 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Og vi var selfolgelig de eneste wazunguene ombord, som foressten betyr HVITINGER! Man kan si at det ikke var bare aa bare aa vaere oss akkurat da!

Men men, vel fremme i Kitale kom Festus og hentet oss, og vi fikk kokte bananer til middag...!
Etter det har det gaat slag i slag, med informasjon og undervisning, og selvfolgelig lek med guttene! Det er foressten veldig vanskelig aa se paa disse guttene at de for kort tid siden var blandt vaerstingene paa gaten! De er hyggelige, hjelpsomme, sosiale og utrolig skjonne!!!

Denne turen har saa langt faatt oss til aa innse at vi er utrolig heldig som er fodt og bor i Norge!!! Kommer virkelig til aa sette pris paa ting naar vi kommer hjem!!! Merk at dette saerlig inkluderer et toalettsete og en dusj... Saa faar ordene snakke for seg selv...

Vi savner alle dere hjemme noe helt utrolig!!! Og det er ikke bare aa bare aa vaere oss akkurat naa! Men vi klarer oss nok, og prover aa holde motet oppe. Heldigvis er vi litt motsatt, saa mens Camilla savner hjem om morningen, har Tonje det toffest paa kveldstid! Saa vi troster hverandre saa godt vi kan!!!

I morgen reiser vi til en gaard ved Mt. Elgon, hvor de har sjiraffer, sebraer, nesehorn, antiloper osv... Haaper dette gir oss et lite avbrekk fra hjemlengselen, og nytt mot til uken som kommer!

Ellers saa har vi hatt litt telefon problemer, fordi kortene ikke helt samsvarer med baade telenor og netcom, men fordi av dere som vil ha kontakt med oss, spor Petter eller mammaen til Camilla! Men vi bruker det kortet som mottar fra netcom mest, men sjekker det andre hver dag!

Det var vel det for naa, saa haaper vi paa aa faa oppdatert etterhelgens eventyr...

Miss YOU all!!!

Klem fra Tonje & Camilla

10 kommentarer:

HeidiandAndreas sa...

Kos å endelig høre fra dere!!! Ojojoj..dere har allerede fått opplevd en hel masse... Håper virkelig at det går bra der nede!! Dere får ta godt vare på hverandre:) Kos dere masse på farmen, og ta bilder;) men...husk å passe dere for de farlige strutsene;)...hihi..STOR go'kos!!!

Anonym sa...

Heisann. Det er rart at et land kan være så forskjellig til et annet land. Håper at helgen blir bra og at dere får tatt en pust i bakken og fordøye alt som de to små øynene deres har opplevd. Gleder meg til å lese mer om hvordan dere har det. Kos dere kjempe masse. Miss you Tonje. Hilsen Petter.

Anonym sa...

Hei på dere. Så bra å høre at dere koser dere og har det bra. Får litt nytt fra Petter hver dag. Kos dere i helgen. Tenker på dere hver dag. Her hjemme går alt sitt vante. Passer godt på Petter, til helgen begynner de på huset. Zita maler seg på beina mine akkurat nå. De er kjempe snille. Jaja det var litt nytt fra hjemmefronten. Vi er heldig de melder regn til helgen.... Hils de skjønne guttene
Klem fra ann og jan

Anonym sa...

Heisann Lillsizen min!
Kjekt å endelig få oppdatering da. :)
Hvis det hjelper på på savnet hjem, så er du ikke glemt her hjemme...Vi savner deg vi og!
Men høres ut som dere koser dere litt og da. :) Tatt masse bilder?
Må jo være helt sinnsykt å få oppleve alt dere gjør nå..Sitter nok sikkert litt spor i dere ja. :)
Ellers gleder vi oss til å høre mer fra dere! Stolt av deg wazunguen min...men med dine farge/sol gener(hvor de enn kommer fra...)så tipper jeg at den tilstanden ikke varer lenge! :))
kos dere så lenge!Gleder oss, og venter spent på oppdateringer fra eventyret!
Kjempe glad i deg Betty!
Store gode klemmer fra Merete & Svein

Anonym sa...

mamsen til tonje
kjekt og høre fra dere.
forstår at dere føler dere fremed' men håper at dere suger til dere den fremmede kulturen, slik at vi får delt inntrykkene med dere når dere er hjemme igjen.
vi savner deg og tonje, men husk en måned går fort.
take care be happy.
klem fra mamma.

Anonym sa...

Hi both,
Hope you're managing to have a good weekend. It must have been great to see the wildlife on the reserve. You're very lucky to experience that. Grey, cloudy & rainy here (Durham)- just think about that when you're feeling homesick!!!
Take care.
Lol C's Dad x

Anonym sa...

Heo kenya people;) kjekt å høre fra dere! og ikke minst at dere har det bra! Kjekt at dere har lagt ut litt bilder, rart at dere er så langt vekke fra oss nå.. vi snakkes på=) J

Beate sa...

Heisan! Endelig fant jeg denne siden. Sååå fine bilder. Håper dere koser dere også - ikke bare synes det er litt slitsomt! Sender mange gode tanker - og gleder meg til å høre om alle opplevelsene når jeg kommer til Bergen - ganske snart... Stor klem fra mamma her i Oslo

Beate sa...

Hei igjen! Har litt problemer med å komme "frem" her, men forsøker igjen. Ikke helt dreven jeg... Men har nå lest dagboken deres og ser at dette ikke er for nybegynnere. Håper dere får bilen til å funke og at det blir en fin helg med giraffene... Sender gode tanker. Klem fra Oslo og mamma - til jentene :)

Beate sa...

Hei til Kenya! Liten kveldshilsen fra Oslo. Her er det høst, men solen skinner! Håper dere har det bra på en onsdag! Eneste nyheten herfra er at Lene og Magnus har forlovet seg... Vi høres mer etter hvert. Klem fra mor i Oslo